Selekcija i odabir menadžera

Zašto informacije o performansama menadžera i zaposlenika dobivati na teži način? Tek mjesecima ili čak godinu dana nakon zapošljavanja možete doista vidjeti o kakvoj je osobi riječ i koje su njezine stvarne sposobnosti. Prema nekim istraživanjima, zbog pogrešnog zapošljavanja tvrtka ima gubitak u iznosu od 150 posto godišnje plaće te osobe! Hoganovi testovi predviđaju konkretno ponašanje ljudi u svakodnevnim poslovnim situacijama - njihove dobre, jake, ali i slabe strane koje za tvrtku mogu uzrokovati milijunske štete. Hoganovi testovi su moćni instrumenti koji vam pomaže u odabiru pravih ljudi, otkrivanju i razvoju talenata, izgradnji uspješnih lidera s pozitivnim ishodom za prihode vaše tvrtke.
Tridesetogodišnje iskustvo u podršci kompanijama da značajno umanje troškove i povećaju produktivnost putem zapošljavanja pravih ljudi, razvijanja talenata i evaluacije liderskog potencijala postavilo je Hogan testove u sam vrh alata za procjenu ličnosti. Hogan Assesment je 2014. godine proglašen za najviše korišten alat za selekciju i razvoj kadrova u korporativnom svijetu. LQ - New Leadership Culture je zastupnik za Republiku Hrvatsku te pruža podršku u selekciji i razvoju menadžera na svim razinama.
 

Što mogu Hogan procjene učiniti za vas?

Želite brze, pouzdane i relevantne informacije o snagama i slabostima potencijalnih zaposlenika koje ćete moći međusobno lako usporediti? Zapošljavate menadžera i/ili razmišljate o razvoju vaših menadžera? Želite precizno definirati razvojne potrebe i područja za razvoj svojih menadžera (coaching, trening i sl.) s sigurnošću u povrat uložene investicije?
LQ može za vas napraviti dijagnostiku menadžerskog kadra uz pomoć Hogan Assessment alata uz preciznu individualnu interpretaciju rezultata.

PROCES (koraci):

  1. odredite kandidate i/li zaposlenike koje želite procijeniti
  2. naručite online testove (ispunjavanje traje 45 minuta i svaki kandat može ga ispuniti u vrijeme koje mu najbolje odgovara)
  3. dogovorite termin interpretacije rezultata izvještaja
  4. saznajte naše preporuke

Više o Hogan izvještajima

HPI - Hogan Personality Inventory

Dizajniran za potrebe odabira, upravljanja karijerom i planiranja razvoja ljudskih potencijala, namijenjen dobivanju detaljnih informacija o “svijetloj strani” osobnosti, o karakteristikama koje nastaju u socijalnim interakcijama i koje potpomažu ili inhibiraju sposobnost neke osobe da se slaže sa drugima i da ostvaruje svoje osobne i poslovne ciljeve. HPI mnogi smatraju standardom u ovoj industriji uslijed velikog uspjeha u predviđanju performansi zaposlenih i njihovih razvojnih potreba.
Osnovne skale u HPI izvještajima
Stabilnost - Ambicija - Društvenost - Interpersonalna senzitivnost - Sistematičnost - Radoznalost - Pristup učenju

HDS - Hogan Development Survey

Procjenjuje 11 rastućih tendencija ponašanja koje mogu ometati relacije na poslu, umanjivati produktivnost i ograničavati sveukupni potencijal nečije karijere. Svi lideri su podložni ovim disfunkcionalnim tendencijama – duboko ukorijenjenim crtama osobnosti koje utječu na stil rukovođenja i akcije koje poduzimaju. HDS je od presudnog značaja, jer svijest o postojanju ovih tendencija predstavlja prvi korak ka kontroliranju njihovih negativnih posljedica. HDS je jedini inventar namijenjen poslovnom svijetu koji mjeri ove disfunkcionalne tendencije.
Osnovne skale u HDS izvještajima
Razdražljivost - Skeptičnost - Opreznost - Rezerviranost - Tvrdoglavost - Arogantnost - Manipulativnost - Teatralnost - Ekscentričnost - Perfekcionizam - Nesamostalnost

MVPI - Motives, Values, Preferences Inventory

Istražuje osnovne vrijednosti pojedinaca i pruža sveobuhvatnu, na poslovanju baziranu, taksonomiju vrijednosti ispitanika koje se potom mogu usporediti sa organizacijskom kulturom. MVPI može pomoći pri dijagnosticiranju područja kompatibilnosti i konflikta među članovima tima i može predstavljati osnovu za proces kreiranja tima. Ovaj instrument predviđa uspješnost na nekoj vrsti posla, zadovoljstvo poslom i očekivani stupanj angažiranosti i posvećenosti ispitanika.
Osnovne skale u MVPI izvještajima
Priznanje - Moć - Hedonizam - Altruizam - Afilijacija - Tradicija - Sigurnost - Novac - Estetika - Znanost
vrh stranice