kako-mjeriti-utjecaj-edukacije-zaposlenika

Kako mjeriti utjecaj edukacije zaposlenika

Irena digitalno učenje, profesionalni razvoj

Edukacija zaposlenika je samo jedan mali komad u sveukupnoj učinkovitosti biznisa. Puno je faktora koji utječu na učinkovitost. Okruženje, tehnologija, procesi, sezonalnost… lista je poprilična. S tolikim brojem faktora teško je mjeriti kako sam trening/edukacija utječe na biznis rezultate.

Klasične L&D metrike nisu uspjele naći adekvatan odgovor na ovo pitanje. Analitika nije išla dalje od podataka o izdvojenom vremenu za treninge i zadovoljstvu polaznika treningom. Postavlja se pitanje što uopće znači da su vaši zaposlenici proveli u prošloj godini 50 sati na edukaciji? Ili da su treninzi ocijenjeni sa 4.7 od 5 u anketama zadovoljstva?

Složit ćete se da je pravo vrijeme za širenje područje prikupljanja L&D podataka kako bi utjecaj edukacije zaposlenika na biznis bio jasan i mjerljiv. Mjerenje utjecaja kreće od određivanja jasnih i mjerljivih biznis ciljeva.

Određivanja jasnih i mjerljivih biznis ciljeva

Ako ne znate što želite treningom postići u smislu poboljšanja biznis rezultata, ne možete ni jasno odrediti koju vrstu podataka treba prikupiti.

Primjer: Povećanje upsale-a za 10% u idućem kvartalu.

Kontinuirano praćenje promjena u znanju i ponašanju zaposlenika

Ključ mjerenja utjecaja je u kontinuiranom praćenju podataka o znanju i ponašanju zaposlenika kao i praćenje promjena u definiranim biznis ciljevima.

 Primjer: Praćenje razine znanja o proizvodima i prodajnim vještinama te promatranje da li zaposlenici pokazuju željena ponašanja u prodajnom procesu. Dodatno, praćenje upsale-a tekućeg kvartala.

Ako efikasno pratite ove podatke moći ćete dokazati direktnu korelaciju između znanja, ponašanja i biznis rezultata te u kojoj mjeri je trening utjecao na promjene. Takve podatke možete koristiti i kako bi unaprijedili trening programe. Lako ćete odrediti koji treninzi imaju utjecaj na željeni rezultat, ali i adaptirati ili u potpunosti maknuti one koji nemaju.

Svaka funkcija vašeg biznisa je odgovorna za svoj doprinos u ostvarenju rezultata. L&D ne bi trebao biti drugačiji. Ukoliko ne možete dokazati da ono što radite ima utjecaj na biznis, koja je svrha to uopće raditi?

S Axonifyem možete lako i brzo educirati svoje zaposlenike, a platforma ima mogućnost i praćenja svih podataka za dokazivanje utjecaja edukacije zaposlenika na biznis rezultate.

Otkrijte Axonify