kako-pretvoriti-tradicionalni-e-learning-u-microlearning

Kako pretvoriti tradicionalni e-learning u microlearning?

Irena digitalno učenje

Koliko je programa trenutno na vašem LMSu? 50? 100? 200? Činjenica je da trošimo jako puno vremena i novca kreirajući katalog treninga i u jednu ruku jako smo ponosi na taj posao. Ili barem na dio tih programa. No u trenutku kada se organizacije odluče prebaciti na mikro učenje postavlja se logično pitanje – Kako možemo pretvoriti tradicionalni e-learning u microlearning?

Odgovor je jednostavan – ne pretvarate. To ne znači da trebate krenuti od nule i odbaciti sve što ste do sad napravili. Međutim, postoji razlog zbog kojeg se prebacujete na novi način učenja. Budite iskreni, koliki broj tih programa ima direktan, mjerljiv utjecaj na vaše poslovanje?

Ako proanalizirate katalog e-learninga moći ćete sadržaj razvrstati u 3 kategorije:

1. Programi koji ostaju kakvi jesu

Radi se o sadržaju kojeg ocijenite da je sjajan baš takav kakav je i gdje možete koristiti microlearning kako biste samo osvježili znanje na teme takvih programa. Ili se radi o regulatornim treninzima koji se moraju proći na zadan način. U svakom slučaju, ovakvi programi bi trebali više biti iznimka nego pravilo u strategiji provođenja microlearninga.

2. Programi koji nam više ne trebaju

Radi se o programima koji nemaju mjerljiv utjecaj na poslovanje, ali čiji cilj kreiranja želite koristiti u novom, učinkovitijem načinu učenja. To ne znači da ćete ih ukloniti odmah, već kroz neko vrijeme kako predstavljate novi pristup učenju.

3. Programi koje ćete pretvoriti u microlearning

Radi se oko 30-40% vašeg kataloga programa. Kako biste napravili tu prilagodbu ne krećete od postojeće strukture programa već se fokusirajte na problem koji želite riješiti ovim programom. Kako se tom problemu može pristupiti sa microlearning principima? Odgovor će vam pomoći razdijeliti program na različite tipove sadržaja. Ako ste nekad imali 30-minutni e-learning modul sad ćete možda imati jedan kraći kviz i video. Sve u zavisnosti od potreba poslovanja i potreba vaših zaposlenika.


Microlearning nije samo komadanje dugih programa u kraće. Svrha je pružanje pravih resursa koji će pomoći pravim ljudima riješiti pravi problem. Kada tako razmišljate puno je lakše riješiti izazov pretvaranja cijelog kataloga u microlearning.

Axonify je platforma koja je specijalizirana za razvoj fokusiranog sadržaja, a pruža iskustvo učenja koje se uklapa u radni ritam vaših front line zaposlenika. Axonify se sa svojim tehničkim specifikacijama lako integrira u bilo koji postojeći LMS.

Otkrijete Axonify: https://www.www.lq.hr/e-learning-for-frontliners.aspx