Mentoring mladih menadžera

Mentorstvo postaje nezamjenjivi alat pri razvoju pojedinca unutar organizacija, što se istovremeno odražava i na uspjeh cijele kompanije.

Kultura mentorstva u organizacijama gradi se sporo, to nije vještina nego način razmišljanja. Najveća korist je razvoj kreativnih ljudi, kreativnih ideja i inovacija.

LQ je to prepoznao i kreirao individualni mentoring program namijenjen menadžerima koji nemaju iskustva u vođenju, a trebaju stvoriti okvir za slobodan razvoj.

Koja je razlika između coachinga i mentoringa?

Coachingom se gradi povjerenje, sigurnost i stupanj autonomije zaposlenika, gdje su zaposlenici angažiraniji, samostalniji i preuzimaju više odgovornosti. Mentorstvo je evoluirajući odnos koji koristi coaching kao svoj stil. Mentor radi na cjelokupnoj razvojnoj karijeri, a ne samo na njenim segmentima.

Svrha mentoringa je u potpunosti, prisutno, iskreno podržati razvoj neke osobe na njenom vlastitom razvojnom putovanju. Kad čovjek dođe u kompaniju, ima svoju mapu, svoju viziju sebe, a organizacija treba biti u poziciji da pruži podršku.

Zaposlenicima koji su prvi put na rukovodećoj poziciji preporučujemo i trening First Time Manager.

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN?

Novim menadžerima koji nemaju iskustva u vođenju i trebaju podršku mentora.

ŠTO DOBIVATE?

  • 4-8 individualnih coaching susreta u trajanju od sat i pol
  • Hogan test (opcionalno)
  • Kontinuirano praćenje i komunikacija s mentorom između susreta (prema potrebi)