Održivost strategije

17.04.2020.

 

 Prosječni tjedni prihod LQ-a u ovoj godini bio je 150 – 200 tisuća kuna, a prošli tjedan 6.5 tisuće kn. To je malo više od 3% onoga na što smo navikli. U nekim trenucima me uhvati nelagoda, međutim većinu vremena sam dobro. Nekoliko je razloga za to:

- Organizacija: Tim LQ-a je godinama pažljivo formiran. Nas 15 je sjajna ekipa koja djeluje kao jedan.

- Financije: Imamo male fiksne troškove, na tjednoj smo razini i do sad pratili RDG i cash flow i imamo zalihu keša za preživljavanje.

- Kupci: Kupci su nam diversificirani u smislu branši i veličine. Jedan dio će i dalje ulagati u razvoj ljudi i biznisa.

- Ponuda: Ponuda nam je diversificirana: treninzi, assessment, coaching, boom, a od prije 3 godine imamo i vodeću svjetsku online platformu za učenje.

- Interna komunikacija: Nastavili smo online ritam sastanaka. Imamo i dalje dnevni stand-up i tjedni BOOM sastanak te semafor s brojkama. Treneri smo online zajedno svaki tjedan, učimo i stvaramo nove stvari i proizvode.

Ovo je prilika da provjerimo održivost svog poslovnog modela. Sad se vidi svaka neravnina i najvažnije je da ostanemo mirni, fokusirani i strpljivi. Kad se vratimo u normalu, iskoristimo ovu školu da vodimo naše biznise još kvalitetnije i održivije.

 

Autor:

Alan Žepec

vrh stranice