Otključavanje potencijala: Moć Hogan alata namijenjena HR stručnjacima

Marina BeščecAssesment, Hogan Assessment certifikacijski trening, Hogan procjena

U današnjem brzom poslovnom svijetu važnije je nego ikad imati učinkovite vođe koji mogu voditi svoje timove do ispunjenja ciljeva. Hogan Assessment alati osmišljeni su kako bi pomogli organizacijama da razviju te lidere pružajući im uvide u karakteristična ponašanja i reakcije pojedinaca, a koje mogu biti krucijalne u situacijama kada je potrebno donijeti adekvatne odluke, kao i prilikom izgradnje efikasnih timova. 

Hogan Assessment Certifikacijski Trening osposobljava stručnjake za bolje razumijevanje podataka dobivenih Hogan assessment alatima. 

Što obuhvaća Hoganov program treninga za certifikaciju? 

Temelji se na Hogan inventaru osobnosti (HPI), Hogan razvojnom testu (HDS) te Inventaru motiva, vrijednosti i preferencija (MVPI), koji su znanstveno utemeljeni kroz niz istraživanja, a usmjereni su na mjerenje različitih aspekata osobnosti. Ukazuju na snage i razvojna područja pojedinca, kao i na  potencijalne ometače u odnosima osobe s drugim ljudima u poslovnom okruženju. Ove procjene koriste brojne kompanije kako bi svojim voditeljima pružile sveobuhvatan pogled na njihove vlastite snage i slabosti, kao i na snage i slabosti članova njihovog tima. 

Tijekom treninga polaznici će naučiti kako interpretirati rezultate ovih procjena i koristiti ih za poboljšanje prvenstveno svojih vještina, a zatim i za usmjeravanje članova tima. Također će raditi na unaprjeđivanju vještine interpretacije kroz složene studije slučaja, primijenjene feedback susrete i coaching te naučiti kako koristiti procjene za prepoznavanje zaposlenika s visokim potencijalom, izgradnju timova s ​​visokim učinkom, kao i za kreiranje individualnih razvojnih smjernica. 

Kome je namijenjen? 

Hogan Assessment Certifikacijski Trening osmišljen je za HR menadžere i stručnjake, coacheve i HR konzultante koji žele produbiti svoja znanja na području procjene osobnosti. Sudionici programa će steći bolje razumijevanje koncepta procjenjivanja osobnosti, kao i načine praktične primjene. Stjecanje znanja vezanih uz Hogan procjenu omogućit će vam i lakše donošenje odluka temeljenih na rezultatima testova, a posebno vezano uz razvoj učinkovitih zaposlenika unutar vaše organizacije. 

Program izvodi Igor Kovač, iskusni LQ stručnjak za Hogan alate. Igor ima bogato iskustvo u assessmentu i organizacijskom savjetovanju. Čeka vas mnogo korisnih i praktičnih znanja s ciljem osiguravanja da ste potpuno opremljeni za učinkovito korištenje procjena u svojim organizacijama. 

Po završetku treninga dobivate globalno priznat certifikat o završenom programu, koji vam omogućava samostalno korištenje Hogan alata. Ovu certifikaciju visoko cijene organizacije diljem svijeta i ona pokazuje predanost razvoju, kako pojedinaca, tako i cijelih organizacija. 

Hogan Assessment Certifikacijski Trening izvrstan je izbor za organizacije koje žele razviti svoju snagu i pun potencijal zaposlenika. Pružajući liderima uvide i alate potrebne za donošenje boljih odluka i izgradnju jačih timova, organizacije se mogu pozicionirati za uspjeh u današnjem konkurentnom poslovnom okruženju. Ako ste zainteresirani saznati više o Hogan procjeni, posjetite stranicu Hogan procjena ili kontaktirajte LQ predstavnika već danas. 

5 zanimljivih činjenica o Hogan testu 

Za kraj, donosimo vam 5 zanimljivih činjenica o Hogan testu: 

  1. Hogan Assessment skup je procjena koje mjere različite aspekte osobnosti, vrijednosti i motivacije osobe. Procjene se temelje na više od 30 godina istraživanja i koristilo ih je više od 75% kompanija s popisa Fortune 500. 
  1. Hogan Assessment jedinstven je po tome što ne samo da mjeri nečiju snagu i potencijalne smetnje, već također predviđa kako će se osoba vjerojatno ponašati u različitim radnim situacijama. Ove su informacije osobito korisne za razvoj vodstva, odabir zaposlenika i planiranje nasljeđivanja. 
  1. Sastoji se od tri procjene: Hoganov inventar osobnosti (HPI), Hoganov razvojni test (HDS) i Inventar motiva, vrijednosti i preferencija (MVPI). Svaka procjena mjeri različite aspekte osobnosti, a mogu se koristiti i zajedno za pružanje sveobuhvatnog pogleda na snagu, slabosti i potencijal osobe. 
  1. Preveden je na više od 40 jezika i koristi se u više od 90 zemalja svijeta. Ovaj globalni doseg pomogao je da Hoganov test postane jedna od najčešće korištenih procjena osobnosti u svijetu. 
  1. Hogan Assesment se koristi u širokom rasponu industrija, uključujući financije, zdravstvo, tehnologiju i javnu upravu. Neke od najvećih i najuspješnijih svjetskih kompanija, poput Microsofta, IBM-a i Procter & Gamblea, koristile su Hoganov test za razvoj svojih vođa i odabir zaposlenika s visokim učinkom. 

Broj mjesta je ograničen! Prijavite se uskoro kako biste osigurali svoje mjesto i započeli svoje putovanje da postanete Hogan certificirani profesionalac – i podigli svoje vještine razvoja na višu razinu.

Autor: Igor Kovač, LQ Assessment&HR Consulting