povjerenje što ranjivost ima s tim

Povjerenje – što ranjivost ima s tim?

Irena BOOM, Hogan procjena

Što mislite, koliko je funkcionalan Vaš tim?

Patrick Lencioni je davnih dana napisao izvrsnu knjigu „5 disfunkcija tima“. Ja sam je pročitala tek kad sam prestala biti manager jer sam prije bila previše zauzeta poslom da bih čitala knjige o managementu?.

I ne znam da li bih neke stvari radila drugačije da mi je ranije ta knjiga prošla kroz ruke. Vjerojatno bih, kao osoba s visokom stabilnosti prema Hogan testu ličnosti, zaključila da je teorija promašena i da ja to radim bolje. Uglavnom, knjiga mi je došla u pravo vrijeme, kad sam bila spremna prihvatiti neke nove i drugačije horizonte.

Prva disfunkcija tima koju Patrick Lencioni spominje je Nedostatak povjerenja. To zvuči jako općenito i nije mi se činilo kao neko revolucionarno otkriće. Međutim, ono što je meni bilo novo, je najbolji način kako doći do tima punog međusobnog povjerenja. A to je pokazivanje ranjivosti. Ranjivost nije nešto što je bilo uobičajeno pokazivati na mojem prošlom poslu. Štoviše, ja sam bila uvjerena da bi pokazivanje ranjivosti bilo pogubno za moj poslovni „image“. Taj dio sebe sam čuvala samo za najbliže suradnike, prema svima ostalima sam pokušavala izgledati kao osoba koja ima sve pod kontrolom. Nedavno sam bila na lijepom druženju s dragom bivšom kolegicom i pričale smo o nekim teškim trenucima na poslu. I kad sam pričala kako sam se osjećala i koliko sam bila blizu pucanja tada, ona se iskreno iznenadila. Nije mogla zaključiti iz mog tadašnjeg ponašanja koliko me ta situacija pogađala. I sada se, ako ste možda slični staroj verziji mene, pitate kakve veze ima ranjivost s povjerenjem. Odgovor je jako puno, jer ako sami svojim zaposlenicima predstavljate isključivo odvažnu verziju sebe, osobe koja nikad ne griješi, kako onda možete očekivati od njih da Vam kažu sve što ih tišti. I da, ako nekad pogriješe (a svi koji rade griješe) odmah dođu k Vama da zajedno nađete rješenje. I naučite što treba poduzeti da se izbjegnu takve greške u budućnosti.

Pokazivanje ranjivosti nije slabost nego snaga. Jer treba imati hrabrosti priznati svoje nedostatke, strahove i dvojbe. Nije uvijek lako priznati nekome iz Vašeg tima da postoje stvari koje oni mogu odraditi bolje nego Vi, ali baš u tome leži ključ uspjeha, kolektivna inteligencija je uvijek veća od individualne.

Ranjivost nikako ne znači plakanje i naricanje nad svojom tužnom sudbinom. Ranjivost znači svjesnost o sebi i svojim ponašanjima te otvoreno dijeljenje manje lijepih misli, događaja i postupaka s članovima svog tima.

U BOOM tjednim sastancima, učenja (lijep izraz za greške) su sastavni dio svakog BOOM tjednog sastanka. I sa svakim dijeljenjem stvari koje smo mogli napraviti, nesigurnosti koje imamo i događaja koji su nas povrijedili, povjerenje među članovima tima raste.

Ako Vas zanima više o disfunkcijama tima, preporučam da pročitate knjigu.

A ako ste spremni dublje uroniti u cijelu priču, u sklopu BOOM-a provjeravamo koje od disfunkcija tima su prisutne u Vašoj kompaniji i zajedno radimo na njima.

Autorica: Ana Belamarić, Trener & BOOM expert