slušaj uči pa tek onda vodi

Slušaj, uči…tek onda vodi

Irena leadership, osobni razvoj, profesionalni razvoj

Stanley McChrystal je održao odlično predavanje na TED-u o mudrosti vođenja.

Stanley je general američke vojske s četiri zvjezdice i vodio je internacionalne trupe u Afganistanu. Možemo reći da je o mudrosti vođenja učio u zahtjevnim uvjetima gdje pravilno vođenje znači spašavanje ljudskih života. Iako većina ljudi vojni režim doživljava kao izrazito direktivni stil vođenja, ovaj je američki general suštinu onoga što je naučio o vođenju sveo na ove riječi: Slušaj, uči…onda vodi.

Slušanje je toliko jednostavno i banalno, a toliko zahtjevno i izazovno istovremeno. Većina lidera koja se uspinje u hijerarhiji stječe naviku govoriti što, kako i kada treba nešto napraviti. Što je više stresa i zahtjevnih zadataka, a razina odgovornosti raste, lider hvata prečice na način da sve manje sluša i sve čvršće daje zadatke. Ako je najgore što se može dogoditi u vođenju gubitak projekta, kupca ili novaca, pogreška u upravljanju i nije toliki problem. Međutim, ako će zbog pogrešne odluke netko izgubiti život, odgovornost značajno mijenja svoj oblik. Pažljivo slušanje tada postaje vrlo značajna vještina, povjerenje u ljude ključ uspjeha, a međusobna povezanost stup sigurnosti i unutarnjeg mira. General Stanley je toga bio svjestan, pa je u tim ratnim uvjetima itekako bio spreman slušati tuđa mišljenja i izazvati vlastita.

Učenje je druga karakteristika modernog vodstva. Generacija rođenih 1982.-1994., koja se još naziva “generacija y”, puna je znanja o digitalnim tehnologijama, motivirana je prvenstveno uspjesima u poslu i značajem zadataka koje rade, ne drže se fiksnih struktura, hijerarhije ili radnog vremena, imaju sposobnost u vrlo kratkom vremenu pronaći veliku količinu informacija o bilo kojoj temi koristeći Internet… General Stanley pripada generaciji koja ima bitno drugačije sposobnosti, navike i uvjerenja. Umjesto da nameće svoje stavove tim mladim ljudima, shvatio je kao vođa, da mora prvo početi učiti o njima i od njih. Ako imate u timu predstavnike različitih generacija, sukobi različitih stavova su svakodnevnica. Ako te različitosti pretvorite u vrijednost, motivirajući ih da uče jedni od drugih, možete dobiti daleko uspješniji tim nego da imate u timu samo mladu snagu ili mudre seniore. Ali to pretvaranje negative u pozitivu mora krenuti od lidera koji vodi taj tim. On prvo mora pokazati da želi učiti od mladih i da istovremeno snažno cijeni iskustva i znanje starijih.

Zaključak je da je general Stanley shvatio jednostavnost mudrosti vođenja. Njegov savjet tjera nas da zatomimo vlastitu briljantnost koju osjećamo samim time što smo šefovi i da počnemo prvo pažljivo slušati svoje ljude, učiti od njih i onda ih voditi donoseći kvalitetne odluke.

Autor: Alan Žepec