Što je još pametnije od SMART ciljeva?

17.06.2020.

Prije 4 godine dogodila se jedna od najvećih senzacija u povijesti momčadskih sportova – mali i slabašni FC Leicester City senzacionalno je postao nogometni prvak Engleske, ostavivši nakon cijele sezone iza sebe velike i puno bogatije klubove kao što su Manchester City, Chelsea, Liverpool itd. Kada su nakon proslave naslova treneru Leicestera Carlu Ranieriju postavili pitanje „Koji je bio vaš cilj na početku sezone, jeste li vjerovali da možete biti prvaci?“, on je ispalio kao iz topa: „Iskreno, cilj Uprave je bio ne ispasti iz Lige, a moj osobni cilj je bio dovesti naš sustav igre do savršenstva, pa što Bog dâ.“ Pa kako to? Zar nas ne uče cijeli život da moramo sanjati veliko, da si moramo zadavati velike ciljeve i ganjati ih do iznemoglosti?

Dok ovo čitate, možda se možete prisjetiti svog najvećeg uspjeha kojeg ste postigli u životu, bez obzira radi li se poslovnom ili privatnom planu, i odgovoriti si na ova četiri pitanja:

1.       Jeste li uspjeh ostvarili točno unaprijed zacrtanim putem?

2.       Jeste li na početku imali sve potrebne informacije?

3.       Jeste li u startu imali sve potrebne vještine?

4.       Jeste li na početku mogli točno predvidjeti kako će izgledati finalni rezultat?

Za većinu velikih stvari koje smo postigli u životu odgovor na ova pitanja je NE. Najčešće u samom startu nemamo sve informacije i potrebne vještine, već u hodu griješimo, učimo, revidiramo planove i napredujemo.

Kada su trenera Ranierija pitali koja je onda tajna uspjeha njegove ekipe, odgovorio je sljedeće. „Za moju ekipu i mene stvari su bile vrlo jednostavne. Nisam mogao kontrolirati kako će igrati jače ekipe od nas, koliko će bodova „prosuti“ i hoće li nam njihovi fantastični igrači napuniti mrežu u međusobnim utakmicama. Ono što sam mogao kontrolirati je mindset moje ekipe i ključna ponašanja koja želimo imati u sezoni. Definirali smo 5 ponašanja (elemenata igre) koje želimo demonstrirati na svakoj utakmici. Predano i disciplinirano smo ih strastveno vježbali na svakom treningu do iznemoglosti, predano i disciplinirano smo ih demonstrirali na svakoj utakmici, i protiv slabašnih protivnika i protiv najjačih klubova. To je ono što jedino možete kontrolirati, zar ne? Svoj mindset i ponašanje. I na kraju, napravili smo svoj apsolutni maksimum, a sreća nas je pomazila da smo postali i prvaci.“

Više od ciljeva

Bez brige, specifični financijski SMART ciljevi koji omogućavaju opstanak i napredak tvrtke su neophodni i bit će uvijek tu. No, za dugoročni uspjeh i velike stvari potrebno je znati koji su nam stvarni ishodi koji su bitniji od trenutnog financijskog plana, tj. kako želimo da naša organizacija izgleda kada je uspješna te koje su to vrijednosti i ponašanja koja će nam omogućiti da u svakoj situaciji ostvarujemo maksimum u datim okolnostima i pomičemo granice. I zato je u ovoj situaciji vrijedno pitati se:

1.       Koji mindset želim(o) imati?

2.       Koje vještine želim(o) razvijati?

3.       Koja ponašanja želim demonstrirati iz dana u dan?

4.       Kojim vrijednostima i stavom želim biti „opsjednut“?

Umjesto na neku brojku, fokusirajte se na svoj sustav igre, a SMART golovi i rezultat će biti samo posljedica vaše strasti, predanosti i discipline.

Autor: Domagoj Lipošinović
vrh stranice